bootstrap table
Algemene Informatie

Algemene Informatie

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Op zondag 13 september 2020 is het dan eindelijk weer zover: de 2e editie van de Boss Obstacle Run! Die dag staat er een uitdagend parcours van 5 & 8 kilometer klaar. Schoon zul je niet aan de finish komen, dus trek niet je nieuwste kleding aan. De Boss Obstacle Run is een echte funrun. Het voornaamste doel is plezier maken. Wij hebben er enorm veel zin in en gaan ons de komende maanden inzetten om een creatieve en verrassende Obstakelrun neer te zetten. Run, jump and crawl, like a Boss!!!

De Minimum leeftijd voor deelname aan de Little Boss Obstacle Run is 8 jaar (8 t/m 10 jaar verplicht met begeleider, 11 t/m 14 jaar mag alleen). De Minimum leeftijd voor deelname aan de Boss Obstacle Run is 15 jaar.

Inschrijven als groep

Wanneer je als groep wilt meedoen aan deze run kun je een teamnaam opgeven. Wanneer een ander uit jouw team ook deze teamnaam gebruikt krijgen jullie dezelfde starttijd en worden jullie dus bij elkaar ingedeeld.
 

Parkeren

Bij Sportpark “Westbroek” is er voldoende gratis parkeerruimte. Adres voor navigatie: Sportlaan 1, 7732 AB Ommen. Volg de instructies van de verkeersbegeleiders op. Mocht je de mogelijkheid hebben, kom dan lekker op de fiets. Er is genoeg ruimte om je fiets te stallen.


Aanwezig

Zorg dat je 45 tot 60 minuten van te voren aanwezig bent. De atletiekbaan is tevens het evenemententerrein waar de start en finish plaats vinden. Op het evenemententerrein meld je je aan op het Boss-Meldpunt. Daar ontvang je je T-shirt en je startnummer na verificatie van je gegevens. 
 

Omkleden

Bij het evenemententerrein kun je je omkleden in de Boss-kleedkamers. Laat je tas niet achter in deze ruimte, maar maak gebruik van de aanwezige Boss-garderobe om je persoonlijke spullen op te bergen. We zullen zuinig zijn op uw spullen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor diefstal of spullen die zijn verdwenen.
 

Starten en startbewijs

Elke groep deelnemers start met een opzwepende warming up, motiverende woorden, tips en het startsein! Een startgroep bestaat uit 12 deelnemers. Jouw starttijd kun je vinden op jouw ticket, die je krijgt via de E-mail. Dit om de obstakelrun goed door te laten lopen en voldoende veiligheid te creëren. 15 minuten voor aanvang van jouw starttijd word je opgeroepen voor jouw run. 10 minuten voor aanvang begint de warming-up, en gelijk daarna kun je je gereedmaken om te gaan starten! 
 

De run

Tijdens de run is het deelnemers toegestaan elkaar over de hindernissen te helpen. Mocht een hindernis niet lukken of zie je het niet zitten, dan mag je er omheen lopen. Het parcours is gemarkeerd met lint en pijlen. Op sommige plaatsen is het helemaal afgezet. Er staan langs de route vrijwilligers en verkeersregelaars. Je bent verplicht hun aanwijzingen op te volgen. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen (verkeers-) gedrag. Het parcours gaat op sommige plekken over fiets- en wandelpaden en je dient daarbij rekening te houden met mensen die daar dus aanwezig zijn of het parcours kruisen.
 

Toilet- en douchegelegenheid

Bij het evenemententerrein zijn toiletten aanwezig. Er is op het terrein een mogelijkheid om je af te spoelen. 


EHBO

Tijdens de run zijn er EHBO-ers aanwezig. Indien een deelnemer medische verzorging wenst dan dient dit gemeld te worden bij de dichtsbijzijnde bemande hindernis of aan een van de aanwezige EHBO-ers. Als je je niet goed voelt onderweg of je ziet dat iemand anders zich niet goed voelt, geef dit dan aan bij een van onze EHBO-ers of bij een van onze vrijwillgers. Zij zullen dan indien nodig verdere actie(s) ondernemen. 


Deelnemers aanmoedigen

De run zal niet alleen veel aandacht trekken van de sportievelingen onder ons, maar ook zullen er mensen komen kijken. Op het parcours is er een kijkzone ingericht waar mensen kunnen komen kijken en de deelnemers kunnen aanmoedigen. Ook op het evenemententerrein is het mogelijk voor mensen om te komen kijken. Let daarbij wel op dat je niet over het parcours gaat lopen. 


Fotografen

Waar een evenement is, zullen ook fotografen zijn. Tijdens de run zullen er op verschillende plekken fotografen aanwezig zijn om jullie meest fotogenieke momenten vast te leggen. De foto's kunnen na de run op onze website of op andere media geplaatst worden. Op het moment dat jij je startbewijs hebt aangeschaft voor de Boss Obstacle Run, betekent dit ook dat je toestemming hebt gegeven voor het maken en publicatie van foto's. Ben je het hier om wat voor reden dan ook toch niet mee eens? Laat het ons even weten!
 

Uitdaging

Nodig voor dit leuke evenement zoveel mogelijk vrienden, familieleden, kennissen, teamgenoten en/of collega's uit om samen deze uitdaging aan te gaan. Maak er gezamenlijk een gezellige, sportieve en leuke dag van!


Tips

  • Kleding: Het grootste deel van het parcours van de Boss Obstacle Run zal door het bos lopen en daarnaast kun je te maken krijgen met obstakels met ruwe oppervlakken. Het is daarom handig om een lange broek aan te doen die je beschermt tegen zowel tekenbeten als tegen de obstakels. Naast een lange broek raden wij je ook aan om goede schoenen aan te doen. Door het bos lopen is natuurlijk heerlijk, maar zorgt ook voor een onvoorspelbaar en ongelijkmatig parcours. De kans op vermoeidheid en daarmee blessures is groter, waardoor goede loopschoenen geen overbodige luxe zijn. 
     
  • Eten en drinken: Om, tijdens de run, steken in je zij te voorkomen, raden wij je aan om niet vlak voor de run te gaan eten. Bij voorkeur is het handig om 1,5 tot 2 uur voor de run je laatste maaltijd te nuttigen. Zo heeft je lichaam je maaltijd kunnen verwerken en heb je hier geen last van. Tijdens de run zullen wij de deelnemers voorzien van de nodige vitamines om de run goed door te komen. Daarnaast zal er op het parcours op twee plekken water worden uitgedeeld.
     
  • Warm weer: Vorig jaar was het natuurlijk een extreem warme zomer, dus ook hier zijn wij op voorbereid. Mocht het heel warm weer zijn tijdens de run dan zullen wij er voor zorgen dat er op meer punten water wordt uitgedeeld. Hoewel je grotendeels in de heerlijke schaduw van de bossen zal lopen, is het aan te raden om je goed in te smeren met zonnebrandcrème.

Let op! Wij zoeken nog heel veel vrijwilligers!

De Boss Obstacle Run zoekt nog heel veel vrijwilligers om dit evenement tot een daverend succes te kunnen maken. Kijk op onze vrijwilligerspagina voor meer informatie en meld u vandaag nog aan!

Startpunt Boss Obstacle Run

Sportpark “Westbroek”
Sportlaan 1
7732 AB Ommen


Contactmailadres:

Wil jij meer informatie of meehelpen als vrijwilliger?

Wil je meer weten over de Boss Obstacle Run of wil je meehelpen als vrijwilliger met een van de leukste obstacleruns van Nederland? Neem dan contact op via de contactpagina of meld je aan als vrijwilliger op de vrijwilligerspagina.